duminică, 29 decembrie 2013

Dacii – adevăruri tulburătoare

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 9 aprilie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Dacii – adevăruri tulburătoare (2012)
(din ciclul: „Nemuritorii” sau „Cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci”)

    Oameni buni,
   Ne-am hlizit noi pînă mai ieri (şi dacă sînteţi copii cuminţi, o să ne mai hlizim şi de azi înainte, căci umorul face bine la trup şi la suflet), dar haideţi să trecem acum şi la lucruri mai serioase.
    În cele ce urmează vă prezint un film documentar românesc foarte nou şi interesant, care a apărut pentru prima oară pe Internet pe 07 martie 2012 şi care, la o lună de la aşa-zisa „lansare oficială” (făcută direct pe YouTube, fără absolut nici un fel de publicitate în mijloacele mass-media), a ajuns să totalizeze peste 240.000 de vizualizări (adică peste 8.000 de accesări pe zi!!!). „Oare de ce?”, o să vă-ntrebaţi. Vă las plăcerea să descoperiţi singuri „de ce”.

http://oi44.tinypic.com/2igoo6b.jpg

    Este un film care dezvăluie lucruri pe care cei pasionaţi de istorie le mai auziseră şi înainte de '89, în cercuri restrînse, pe ici, pe colo, şoptite pe la colţuri. Aceste teorii, care mai nou includ şi nişte dovezi şi cercetări ştiinţifice de ultim moment, vin să infirme şi să zdruncine puternic istoria oficială a ultimilor 150-160 de ani, istorie care ne-a fost îndesată cu forţa între urechi, încercînd din răsputeri să şteargă memoria ancestrală a acestui popor trac, susţinînd sus şi tare că „noi sîntem urmaşii Romei”. Cel puţin aşa am fost învăţaţi la şcoală.
    Există unii entuziaşti (istorici, dar nu numai – i-am denumit aici pe adevăraţii patrioţi) care nu s-au dat bătuţi, încăpăţînîndu-se să scoată la iveală noi şi noi dovezi despre continuitatea poporului român pe aceste meleaguri, popor a cărui vechime este de cel puţin 7.500 de ani!!!
    La Unirea din 24 ianuarie 1859 (care-n realitate a avut loc abia pe 11 decembrie 1861 – detalii altă dată), în loc de „România”, această ţară ar fi trebuit să se numească „Dacia”, dar interesele internaţionale ale acelor vremuri au dejucat planul iniţial. Eu vin şi spun mai mult de-atît: ar fi trebuit să se numească TRACIA! (o să-nţelegeţi la timpul potrivit de ce – nu acum, ci oleacă mai tîrziu).
    Copii, o întrebare pentru două puncte la examen (vorba profesorului nostru de „Acţionări” din facultate): Oare de ce credeţi că de-a lungul timpului s-a dus o ofensivă furibundă pe toate planurile (militar, politic, cultural şi social) împotriva acestor neamuri TRACE, dar mai ales împotriva urmaşilor de drept ai acestor neamuri, făcînd ca românii s-ajungă un popor de doi bani şi să uite de unde se trag?

    Urmaşii lui Zamolxe şi Deceneu
    Au ajuns popor de-un leu!PS: Filmul a fost făcut după scenariul şi regia lui Daniel Roxin, care, totodată, este şi co-producător.
    În timp ce politicienii noştri fură bani cu sutele de milioane din visteria statului, bugetul acestui documentar s-a învîrtit în jurul „uriaşei” sume de 700 de euro (atenţie, proveniţi numai din fonduri private) şi conţine munca voluntară a unor Români (cu „R” mare!), care şi-au oferit serviciile gratis, doar pentru ca acest film să fie cunoscut de cît mai mulţi oameni.
    Interesul stîrnit de el pe plan internaţional este atît de mare, încît mulţi străini şi-au exprimat dorinţa (pe forumurile YouTube) de-a fi tradus măcar în limba engleză, dacă nu şi-n alte limbi străine. Daniel Roxin a anunţat că-n momentul de faţă se lucrează la traducerea filmului în engleză.
    Documentarul respectiv poate fi vizionat aici:


    Cu observaţia că subtitrarea-n limba română în format soft (adică o subtitrare ce implică crearea unui fişier text separat de fişierul video) a fost adăugată special pentru aveni în ajutorul entuziaştilor străini care cunosc cît de cît româneşte şi vor să traducă acest filmîn limba lor nativă.

    Adăugire ulterioară (pe 02 mai 2013):
    Tot în cursul anului trecut s-a lucrat şi la o versiune a subtitrării acestui documentar în limba engleză (o subtitrare hard, de data aceasta, adică una care este inclusă direct în fişierul video). Varianta cu această subtitrare a fost definitivată pe 26 iunie 2012 şi poate fi urmărită AICI.

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 9 aprilie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails