marți, 21 ianuarie 2014

Piteşteni, votaţi-ne pe noi, că ia uite colea!...

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 6 decembrie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Piteşteni, votaţi-ne pe noi, că ia uite colea!...
(din ciclul: „Campania erect-orală – partea a doua”)

http://i.imgur.com/hJZWwMb.jpg     Stau şi mă-ntreb aşa, ca prostul, de ce această declaraţie venită din partea unui membru al Guvernului a trebuit să fie făcută taman ieri, 05 decembrie 2012, pe ultima sută de metri a mult-disputatei campanii erect-orale, acum într-o nouă prezentare, cea cu aromă de căpşune, banane sau cireşe amare, la alegere! Oare nu pentru ca ţopîrlanul de rînd din urbea mea natală să se ducă şi să pună ştampila-n pătratul care trebuie?
    Şi-aşa îi aud zi de zi cum urlă ca disperaţii pe străzi, la megafoanele instalate pe capote, în timp ce maşinile se plimbă la pas, cu 5 km/h, consumînd cu nemiluita carburanţi din banii publici şi poluînd atmosfera (atît din punct de vedere chimic, cît şi fonic) cu tot felul de gogoşi de tufă, de care majoritatea oamenilor s-au săturat pînă peste cap!
    În timpul campaniilor electorale nimic nu reuşeşte să mă scoată mai mult din minţi decît zbieretele la megafon ale unora şi altora, că „Lume, lume, ia uite ce lucruri frumoase sîntem noi în stare să facem!!!”. Toţi sînt la fel, o apă şi-un pămînt. Îţi promit binele şi te duc cu zăhărelul pînă-i alegi, iar după ce se văd cu fotoliul de parlamentar sub fund şi cu pîinea şi cuţitul în mînă, uită tot ceea ce-au promis, avînd grijă să tragă spuza pe turta lor şi să facă-n continuare jocul Cabalei criminale.
    Credeam că cei de la sate au fost ocoliţi de acest superb supliciu, dar văd că nici ei n-au scăpat de poluarea fonică în care-s trîmbiţate tot felul de minciuni umflate cu pompa. Nu mai departe decît alaltăieri dimineaţă îmi spunea taică-mio că şi la ei la ţară (într-un sătuc amărît din lunca Dunării, ce numără trei sute de suflete) trec ăia cu maşinile de cîte două-trei ori pe zi pe unica şosea asfaltată ce taie satul în două, grohăind la megafon numai promisiuni deşănţate. Hai să fim serioşi, cine mai are chef să-i asculte?!


PS: Spun acest lucru fiindcă tot am primit astăzi un mesaj de la un coleg, drept cadou de Moş Niculaie din partea Guvernului. Uite-l colea (vezi mai jos).
    Să dea Dumnezeu să fie aşa cum declară ei despre „rezervaţia Pădurea Trivale”, deşi mă înfioară gîndul că la marginea dinspre oraş a aceastei „rezervaţii naturale” şi-au tras unii nişte vile post-decembriste de toată frumuseţea, una lîngă alta, muşcînd cu excavatoarele din terenul unde odinioară erau copaci. Ca să nu mai vorbim că acum pădurea arată ca după dezastru, mai ales în timpul verii, cînd oamenii ies cu automobilele personale la „un grătar”, unde micii sînt fripţi la foc de lemne, cu vreascuri luate din pădure, în timp ce toată Trivalea bubuie de manele date la maxim, venite din maşinile lăsate care pe unde, cu portierele deschise pînă la refuz, să se audă, nene, nu glumă!
    Dacă nu mă credeţi pe cuvînt, veniţi într-o duminică din timpul verii în Pădurea Trivale, să vedeţi ce mişto e, că n-ai unde să te ascunzi de sunetul manelelor şi de fumul  micilor perpeliţi pe jar. Veniţi pe 1 şi 2 Mai, să vă convingeţi singuri. Şi veniţi şi după o zi-două de la acest chef monstru, în care cetăţenii găsesc de cuviinţă să serbeze „Ziua Muncii” la iarbă verde, în „sînul naturii”, să vedeţi atunci cît de colorată de deşeuri rămîne pădurea după plecarea vandalilor!


Pădurea Trivale din Piteşti va deveni rezervaţie naturală

sursa: Mediafax (via Yahoo România)
data: 05 decembrie 2012

http://i.imgur.com/UlaD3ji.jpg
Pentru cine nu ştie, aceasta este strada principală din Pădurea Trivale, pe-acolo pe unde, teoretic cel puţin,
n-ar trebui să circule maşini, ci să se plimbe agale oameni de toate vîrstele, de la bebeluşi purtaţi în cărucior
de părinţii sau bunicii lor, pînă la pensionari bătrîni cît veacul.

    Pădurea Trivale, aflată la marginea oraşului Piteşti, va fi desemnată rezervaţie naturală de tip forestier, a anunţat astăzi ministrul Mediului, Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă.
    Această propunere se va afla săptămîna viitoare pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Mediului şi Pădurilor la ceremonia de decernare a premiului „Primăria Verde pentru iniţierea unui proiect”, premiu care a fost cîştigat de Primăria Piteşti.
    Proiectul pentru care oraşul Piteşti a fost premiat este „Creare Parc Lunca Argeşului”, finanţat prin fonduri europene, avînd o valoare de peste 40 de milioane de lei. Parcul Lunca Argeşului este amplasat în nordul oraşului Piteşti, iar terenul reprezintă un real potenţial de dezvoltare atît la nivel zonal, cît şi municipal, se mai arată în comunicat.
    „Am ceva să vă anunţ, ceva legat de sufletul dumneavoastră, şi anume că Pădurea Trivale va fi desemnată rezervaţie naturală de tip forestier, chiar săptămîna viitoare, la şedinţa de guvern va fi pe ordinea de zi”, a declarat Rovana Plumb cu această ocazie.
    Ministrul a mai spus că va propune Guvernului ca în noul Program de Guvernare să fie prevăzută reţeaua Oraşul Verde”, similar reţelei Natura 2000.


    sursa articolului: vezi AICI
(am preferat linkul de pe Yahoo în locul celui de pe Mediafax (MediaPro), pentru că acolo era prea multă reclamă, aşa cum numai nesătuii-ăia de la ProTV şi ProFM ştiu să bage)

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 6 decembrie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails