miercuri, 1 ianuarie 2014

Toţi sîntem Creatori Divini!

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 19 iunie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Toţi sîntem Creatori Divini!
(din ciclul: „Kiesha Crowther – partea 1”)

    Haideţi s-o luăm uşurel, cu începutul, c-apoi iarăşi vă speriaţi şi – cine ştie?! – vă pierd(eţi) pe parcursul drumului.
    Aşadar, iată ceea ce NU vi se va spune-n veci, pe nici unul din canalele aşa-zis „oficiale”: nici în ziare, nici la radio şi cu-atît mai puţin la tembelizor, unde sînt prezentate numai ştiri catastrofale, pe orice buton al telecomenzii ai apăsa.


PS: Pentru activarea subtitrării în limba română ştiţi cum trebuie să procedaţi: apăsati butonul „Turn on Captions” sau daţi clic pe „Show more” (de sub fereastra video aflată pe YouTube) şi citiţi ce scrie pe-acolo, că e de bine (nu disperaţi, căci ceea ce-i scris sus în engleză e tradus mai jos în româneşte)
    Totuşi, aveti grijă că filmul are inclusă şi subtitrarea în limba engleză, aşa că la apăsarea pe „Turn on Captions”, aceasta va fi prima subtitrare care se va activa automat, din motive destul de logice (deoarece, alfabetic vorbind, „E”-ul de la English se va afla întotdeauna înaintea „R”-ului de la Romanian – asta e, n-avem ce-i face, pînă şi la catalog ne aflăm tot spre coada plutonului!).


PPS: A, uitasem tocmai ce era mai important, să vă prezint protagonista.
    Kiesha Crowther (tipa care vorbeşte aici, în acest filmuleţ), cunoscută şi sub numele de „Bunicuţa” („Little Grandmother”), a fost iniţiată ca şaman la vîrsta de 30 de ani (în 2007) de către tribul ei matern (Sioux/Salish – e vorba de triburile indienilor din America de Nord). Apoi a fost recunoscută de Consiliul Continental al Bătrînilor Indigeni (The Continental Council of Indigenous Elders) ca Păstrător al Înţelepciunii pentru America de Nord, fiind responsabilă şi lider al „Tribului Tuturor Culorilor” („The Tribe of Many Colors”), cel la care şi face referiere în acest video.
    Alte detalii cît de curînd.

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 19 iunie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails