miercuri, 25 februarie 2015

Ambasadorul rus despre situaţia din Ucraina

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică astăzi, 25 februarie 2015 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Se ştie foarte bine că ​Victoria Nuland se află-n spatele loviturii de stat din Ucraina.
Ambasadorul rus despre situaţia din Ucraina
(din ciclul: Interviu la „Paşaport diplomatic”)

sursa: Digi24 punct ro
autor: Balazs Barabas
data: 15 februarie 2015


    Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malginov, respinge categoric posibilitatea unui război cu Ucraina şi ne atrage atenţia că de cele mai multe ori Rusia este văzută la nivel internaţional drept personajul negativ, ca într-o poveste cu băieţi buni şi băieţi răi (n.t. – întregul interviu purtat în limba engleză cu ambasadorul rus în cadrul emisiunii „Paşaport diplomatic” poate fi urmărit în materialul video aflat la finalul acestui articol).


Balazs Barabas: D-le ambasador, va începe un război între Rusia şi Ucraina?

Oleg Malginov: Nu. Nu!

Balazs Barabas: În regulă. Vă rog...

Oleg Malginov: Nu este nici o şansă. După părerea mea, nu este nici o şansă.

Balazs Barabas: În mod sigur nici o şansă?

Oleg Malginov: Da.

Balazs Barabas: Vedem un număr în creştere de declaraţii făcute de părinţi ruşi, care spun că primesc mesaje de la fiii lor încorporaţi în armata rusă, că sînt trimişi să lupte-n Ucraina. Este ţara Dvs prezentă-n Ucraina cu trupe militare?

Oleg Malginov: Nu. Nu sînt trupe militare ruseşti acolo. Dacă vorbiţi despre alţi cetăţeni ai Federaţiei Ruse prezenţi în Ucraina, da, pot fi. Participă ei la lupte? Ei bine, nu putem exclude acest lucru. Dar nu sînt trupe militare ruseşti pe teritoriul Ucrainei, nu sînt arme, nu este nimic. Am auzit astfel de zvonuri, dar ele n-au fost confirmate.

Balazs Barabas: Există anumite opinii în ţările occidentale, printre liderii occidentali, c-ar trebui să livreze arme Ucrainei pentru a se putea apăra împotriva separatiştilor. Credeţi Dvs sau crede Rusia c-ar fi o idee bună, o soluţie bună pentru conflict?

Oleg Malginov: Ar distruge imediat negocierile de acum două zile de la Minsk. Normele... cum îi spune-n engleză acestui cuvînt?...

Balazs Barabas: Da, normele.

Oleg Malginov: Nomele internaţionale şi procesul livrării de arme uşoare – în mod „oficial” doar de arme uşoare – Ucrainei nu pot fi considerate, ele fiind incompatibile. Asta însemană că dacă cineva vrea să distrugă procesul de pace, va lua decizia de-a livra arme.
---------------------------------------------
    După cum o să vedeţi în cadrul interviului video (sau după cu ar trebui să vă daţi seama făcînd abstracţie de spălarea la creier pe care v-o aplică toate televiziunile din România), ambasdorul rus spune adevărul.
    Mai întîi de toate, aşa-numitul „Guvern al Victoriei” instaurat la conducerea Ucrainei după lovitura de stat ce-a avut loc în februarie 2014 este ilegitim şi-a fost instaurat de păpuşari, adică de cei care trag sforile din umbră la nivel mondial (detalii asupra acestui subiect altă dată). Apoi, ambasadorul rus atrage atenţia că una se discută pe faţă, în mod oficial, la nivel diplomatic, şi alta se face prin spate de către SUA, NATO şi Uniunea Europeană, ţări şi organizaţii care-au spijinit şi sprijină-n continuare luptele şi războiul din Ucraina.
    Ia aduceţi-vă aminte cu cîtă înverşunare lătra Traian Băsescu anul trecut la Vladimir Putin că „de ce intră Rusia cu armata-n Ucraina?”. Mai nou, uitaţi-vă cu cîtă slugărnicie face acelaşi lucru şi actualul preşedinte Klaus Iohannis, băgînd băţul printre gard şi întărîtînd prosteşte tigrul siberian. În vreme ce foarte multe state din UE şi NATO îşi declară neutralitatea şi încearcă s-o dea la pace cu Rusia (vezi Gemania şi Franţa, iar Ungaria şi Bulgaria – care-s vecinii noştri – sprijină pe faţă Rusia deşi sînt membre NATO), au mai rămas doar proştii satului, cum se spune (adică „România şi Polonia”, două javre maidaneze) care să latre de zor la Putin fiindcă aşa li se ordonă de la Washington.
    Oleg Malginov povesteşte cum, în primul şi-n primul rînd nu Rusia a fost cea care-a creat acest conflict în Ucraina, ci Statele Unite şi NATO. În plus, nu Rusia a fost cea care s-a împotrivit soluţionării amiabile a conflictului, ci Statele Unite şi Uniunea Europeană. Diplomatul rus aminteşte că s-a dat o lege-n Parlamentul ucrainean prin care toţi cetăţenii care se opuneau deciziilor guvernului proaspăt instalat la Kiev, precum şi cei care se împotriveau declaraţiilor oficiale – că „Rusia ar fi un agresor al Ucrainei” –, erau consideraţi criminali de război şi pedepsiţi ca atare. Ba mai mult, puterea de la Kiev a trimis pe teren trupe militare în încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei care nu erau de acord cu cele dictate de la centru.
    Nu Rusia este cea care-a impus sancţiunile. Nu Rusia este cea care s-a opus negocierilor de pace cu Statele Unite şi Uniunea Europeană în problema ucraineană, ci alţii sînt regizorii acestui conflict creat în mod artificial în vederea declanşării celui de-al treilea război mondial, însă afirmaţiile acestea n-o să le auziţi spuse niciodată pe canalele mass-media aservite păpuşarilor.
    De pildă, se ştie foarte bine că ​Victoria Nuland (care este – lucru deloc întîmplător! – o evreică ce-a fost numită asistentă a ministrului de externe a SUA pentru Europa de Est) se află-n spatele loviturii de stat din Ucraina. Iar cine nu ştie acest lucru, să pună mîna ​să caute pe YouTube, că vuieşte Internetul cu înregistrările convorbirilor sale telefonice purtate-n secret cu ambasadorul SUA în Ucraina (​Jeoffrey Pyatt) privid conflictul din zonă, înregistrări în care d-na Nuland spune pe şleau „că-şi bagă p... picioarele-n opoziţia pe care-o manifestă Uniunea Europeană!” – vezi treaba cu „fuck the EU!”).
„Fraţilor, am învins! România este liberă!” Aha, p-asta
s-o credeţi voi. Mai degrabă „Mircea, fă-te că lucrezi!”
    Iată un alt exemplu grăitor în care, pe lîngă chestia cu „băgatul picioarelor în Uniunea Europeană”, Victoria Nuland discută la telefon cu acelaşi Jeoffrey Pyatt şi ​se sfătuiesc pe cine să pună la conducerea Ucrainei, în urma loviturii de stat, a tărăboiului şi-a vărsării de sînge organizate de agenţii unor servicii secrete străine. Îm, cum este? Frumos spectacol, nu? Întrebare de baraj: Vă sună cunoscut cu ce s-a-ntîmplat la noi în '89?
    La fel, nu Rusia a anexat Crimeea, aşa cum v-au băgat în cap ăştia pe toate canalele TV, ci cetăţenii de etnie rusă – care atenţie, sînt majoritari în această regiune! – au făcut referendum, apoi şi-au declarat independenţa faţă de Ucraina şi ulterior au cerut să se unească cu Federaţia Rusă, mai ales cînd au văzut că drepturile lor sînt călcate-n picioare de guvernul de la Kiev şi că ucrainenii caută cu orice preţ să-i linşeze pe toţi cetăţenii ruşi. Apropo, peste 90% dintre voturile de la acel referendum au fost în favoarea alipirii Crimeii la Rusia, aşa că...
    Occidentul trîmbiţează mereu în cele patru zări că „Rusia a răpit Crimeea şi-a alipit-o la Federaţie”, dar nu suflă un cuvînt despre lovitura de stat care-a avut loc la Kiev în iarna anului trecut şi care-a fost organizată şi finanţată de Israel ​cu ajutorul CIA, Mossad, MI6 şi-a altor servicii secrete străine aservite piramidei Illuminati. Exact la fel a fost pusă la cale şi lovitura de stat din ţara noastră în Decembrie '89. Nu, că cică „aia a fost revoluţie”, cum îi mai aud pe unii fraieri că se contrazic între ei. Asta s-o credeţi voi, bă!
„Românii sînt un popor de proşti” („stupid people”)
conform evreului Saul Bruckner, alias Silviu Brucan,
personaj care nu întîmplător a fost trimis
să se aciuieze pe plaiurile mioritice
    De ce-au orchestrat acest întreg circ mediatic? Foarte simplu. Pentru ca păpuşarii (Guvernul Mondial) să-şi instaureze la conducerea statului oamenii lor, cu ajutorul cărora să poată mulge liniştiţi Ucraina de resurse. Iarăşi vin şi-ntreb: Vă sună cunoscut? Mai „un investitor străin strategic” (vorba lui Traian Băsescu şi-a lui Victor Ponta), mai un OMV, mai un Exxon, mai un Chevron, mai o Roşia Montană Corporaţia Aurului, mai o vînzare de teren sau o retrocedare de pădure către cetăţeni străini, mai una, mai alta... Nu-i aşa că-i foarte asemănător cu scenariul care se aplică-n România de 25 de ani încoace? „Simple coincidenţe!”, o să gîndescă cei care-s obişnuiţi să privească viaţa doar prin intermediul ochelarilor de cal, fără să aibă o imagine de ansamblu a ceea ce se petrece-n lume.
    Fiindcă veni vorba, cred că „Guvernul Victoriei” proclamat la sfîrşitul lui februarie 2014 prin lovitura de stat din Ucraina face referire mascată la „Guvernul Victoriei Nuland”, pentru că aşa ar fi trebuit să se numescă, de fapt, dacă este să analizăm cele întîmplate şi felul cum trage sforile această „distinsă doamnă” din guvernul SUA împreună cu prietenii săi de la Tel Aviv.
---------------------------------------------


Balazs Barabas: Dacă revenim la Crimeea, autorităţile ruse, liderii Rusiei, ar fi putut spune „vom respecta memorandumul de la Budapesta”, în care Rusia, în schimbul armelor nucleare din Ucraina să garanteze integritatea teritorială a Ucrainei. Ar fi putut spune: „respectăm acest memorandum şi nu dorim anexarea Crimeii” (n.t. – aici este o traducere de-a dreptul prostească-n cadrul materialului video, pentru că ziaristul NU spune „în schimbul armelor nucleare din Ucraina”, ci zice „în schimbul trimiterii de arme de foc în Ucraina, ceea ce este cu totul altceva).

Teritoriul actual al Ucrainei = 2/3 SUA + 1/3 Rusia
Oleg Malginov: „Am fi putut spune” este ceva pur teoretic! Acolo era vorba despre o situaţie politică concretă. Cînd cetăţenii din Crimeea au spus „gata, ajunge, nu dorim această conducere ilegală, dorim să fim independenţi de Ucraina şi vrem să ne unim cu Rusia”, era o situaţie politică în care trebuia să iei o decizie. Cînd adevărul a fost ascuns, oamenii au decis că nu vor să fie sub conducerea acestei puteri ilegale (n.t. – uite o altă traducere prostească din partea celor de la Digi24 TV, pentru că NU spune „Cînd adevărul a fost ascuns...”, ci „Cînd trupele militare au fost trimise să-i reducă la tăcere pe oamenii care şi-au exprimat dorinţa de-a nu se subordona acestei puteri ilegale”). Desigur, orice s-ar fi putut întîmpla, însă decizia a fost luată, cetăţenii din Crimeea au luat această decizie, ei au fost cei care-au conştientizat acest lucru, afirmînd şi cerînd dreptul la autodeterminare.

Balazs Barabas: Fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a spus că Rusia este interesată în prelungirea conflictelor îngheţate din zonă, incluzînd aici Georgia, Transnistria şi Nagorno Karabah. Urmăreşte Rusia prelungirea unui conflict îngheţat şi-n Ucraina?

Oleg Malginov: Aceste presupuneri sînt făcute probabil pentru conştiinţa politicienilor. Nu este singurul, mai sînt şi alţii care afirmă aşa ceva. Acest lucru este complet greşit, aş spune. Pentru noi, destabilizarea afectează în primul rînd poporul şi economia noastră şi de asemenea perspectivele pe care le avem. Cum am putea să fim interesaţi de conflictele îngheţate, dacă acest lucru presupune consumarea de resurse de către Federaţia Rusă, dacă nu permite înflorirea relaţiilor economice, dacă limitează relaţiile dintre familii, care sînt mixte în toate aceste state care-au făcut parte din fosta Uniune Sovietică. Nu există nici o logică în asta. Este doar logica celor care încă mai gîndesc în termenii Războiului Rece, care văd Rusia ca fiind singura sursă a răului de pe această planetă. Oamenii care gîndesc aşa, sînt practic „îngheţaţi” la nivelul anilor '80 sau finalul anilor '70. Vremurile s-au schimbat şi sînt multe faţete colorate în lumea aceasta, fiecare ţară are propriile sale interese de dezvoltare, iar acesta-i un mod de gîndire foarte simplist – aş spune chiar partizan –, să vezi că soarta întregii omeniri este stabilită de băieţii buni şi băieţii răi (băieţii răi fiind mereu doar ruşii). Nu este aşa, nu este deloc aşa!

Balazs Barabas: Vladimir Evseev, directorul Centrului de Politică Militară de la Moscova, a spus că dacă România va fi parte a unei operaţiuni militare împotriva Rusiei, ​Rusia va răspunde prin a ataca flota militară a României. Văd că zîmbiţi.

Oleg Malginov: Da, pentru că încă nu ştiu care va fi întrebarea.

Balazs Barabas: Întrebarea este dacă puteţi confirma astfel de planuri ale Rusiei de-a ataca flota militară a României?

Oleg Malginov: Vă rog, vă rog frumos! În primul rînd nu voi comenta fiecare declaraţie a diverşilor experţi, precum şi discuţiile şi scenariile ipotetice pe care aceştia le emit. Există o sumedenie de experţii aflaţi în alte ţări, pe malurile Potomac-ului (n.t. – adică la Washington) sau pe cele ale Tamisei, aşa că vă rog frumos! Cum am spus, nu ne gîndim DELOC la vreo posibilitate de conflict cu orice altă ţară. Trebuie să găsim cît mai urgent – şi cu cît mai repede, cu-atît mai bine – o soluţie la situaţiile care-s în detrimentul chestiunilor de stabilitate în regiune. N-aş spune c-avem deja un program complet pentru acest lucru, dar singura cale de-a găsi un astfel de program este să continuăm dialogul şi schimbul de idei pozitive.
---------------------------------------------
    Fiţi atenţi ce spune diplomatul rus mai departe despre conceptul de „linie a frontului”, adică despre felul cum poate o ţară (România, în speţă, dar şi-alte popoare – întreaga lume, la o adică) să fie manipulată prin intermediul mass-mediei corporatiste, servindu-li-se oamenilor de fiecare dată la buletinele de ştiri, zi de zi şi ceas de ceas, numai informaţii FALSE care-s implantate-n creierul telespectatorilor pentru a crea curente de opinie în favoarea celor care orchestrează din umbră aceste jocuri murdare. Ei bine, toate aceste curente de opinie răuvoitoare care sînt sădite-n subconştientul colectiv şi individual ies ulterior la suprafaţă şi devin fapte cît se poate de grave (ură, lupte de stradă, anarhie, război, sete de răzbunare, crime), posesorii acestor gînduri fiind ferm convinşi că-s ideile lor, nu ale altora.
    Hai să vă descriu pe derulare rapidă înainte un mic scenariu care se repetă pe tot globul de vreo 30 de ani încoace, şi-n Europa, şi-n Africa, şi-n Asia, şi-n America Latină. Mai întîi dai o lovitură de stat, numeşti un guvern marionetă şi-i faci pe locuitorii acelei ţări să se lupte unii cu alţii pînă obosesc. Apoi intri peste ei şi-i cucereşti economic, făcîndu-i sclavi şi luîndu-le-n mod paşnic toate bogăţiile pe care le deţin, fără război, ci prin intermediul a tot felul de „investiţii străine”. Şi cînd spun asta mă refer în primul rînd la România, care de foarte mult timp nu mai este „o ţară suverană, liberă şi independentă”, aşa cum scrie-n Constituţie, ci a devenit o colonie neo-sclavagistă, lucru pe care unii dintre foştii mei camarazi de armată (absolvenţi de ASE, adică oameni cu facultate, vorb-aia!) nu-s în stare să-l observe – e drept că nu toţi, ci doar unii dintre ei. Iar apoi vin şi se iau la trîntă cu mine pe mail că, vezi Doamne, „spun prostii” şi că „reprezint expresia unei frustrări mult prea mare”.
    În fine, nu mai zic nimic, pentru că iarăşi pun gaz pe foc. Păcat însă de anii de studii pe care-i au în spate şi păcat că se lasă manipulaţi şi nu-nţeleg mai nimic din ceea ce se-ntîmplă-n jurul lor. La fel ca taică-mio, care, deşi se laudă că e om bătrîn şi că „le ştie pe toate” (staţi liniştiţi, de data aceasta e vorba de-un inginer, nu de-un ASE-ist!), cască toată ziua gura la tembelizor şi, dacă-l întrebi – nu rîdeţi, pentru că trei sferturi din România gîndeşte la fel ca el –, îi simpatizează cel mai mult pe Traian Băsescu şi Mugur Isărescu, adică exact pe doi dintre cei mai mari trădători de neam şi de ţară. Asta ca să vedeţi şi voi cît de mult prosteşte uitatul la TV şi cît de uşor poate fi manipulată mintea omului prin HIPNOZA pe care-o induc ecranul televizorului şi undele alfa pe care acesta le emite, ştiut fiind faptul că plaja de frecvenţe cuprinsă între 7 şi 14 Hz (unii spun între 8 şi 12 Hz) este cea mai bună pentru programarea minţii prin concentrare, învăţare şi – atenţie mare, vă rog – prin VIZUALIZARE, adică prin uitatul la tembelizor!
    În acest sens, există studii ştiinţifice şi experimente care-au fost realizate de-a lungul a zeci de ani în diverse laboratoare de pe întreaga planetă de către unele institute de cercetare sau servicii secrete (gen CIA) în care se confirmă mereu acelaşi lucru, faptul că ecranul TV programează la greu minţile telespectatorilor. Iar lumea nu crede acest lucru, zice că sînt eu nebun, că sufăr de paranoia şi că vreau să-i învăţ pe oameni de rău. Printre ei se mai găsesc şi unii papagali care să facă mişto de mine cînd le spun că „uitatul la TV creează DEPENDENŢĂ şi te face să devii MAI PROST DECÎT EŞTI”. De ce? Păi, tocmai de-aia, din cauza programării subconştientului vostru. Dacă nu mă credeţi, duceţi-vă şi întrebaţi un psiholog, să vedeţi ce-o să vă spună şi cîte detalii o să vă dea cu privire la acest fenomen catalogat drept „interesant”, care-n realitate ţine mai mult de domeniul conspiraţiei decît de cel al psihologiei.
    Pe aceste dedesubturi se bazează şi publicitatea, pe hipnoză, pe sugestionarea emoţiilor şi repetarea la infinit a reclamelor (adică pe programarea minţii subconştiente), de ajungi să cumperi din magazin tot felul de rahaturi de care n-ai nevoie fiindcă aşa te-a dresat pe tine televizorul să acţionezi. Apropo, de-aia le şi spune acestor emisiuni „programe TV”, pentru că ele nu fac altceva decît să-ţi programeze modul de-a gîndi şi-a te comporta:
Sclavul modern dresat de mass-media corporatistă
prin tot felul de mesaje subliminale: „Cumpără!”,
„Consumă!”, „Fii obedient!”, „Trăieşte în frică!”
– ce ştiri manipulate, emisiuni cretine şi filme cu violenţă să urmăreşti,
– cum să reacţionezi în anumite situaţii din viaţă,
– ce mîncare cu E-uri să bagi în tine,
– ce săpun, pastă de dinţi, şampon şi detergent să foloseşti „pentru igiena zilnică”,
– ce parfum, deodorant sau aparat de bărbierit să utilizezi „pentru înfrumuseţare”,
– ce telefon mobil cu „'jde mii de aplicaţii” să-ţi iei (sigur că da, iradiere ca la balamuc şi spionarea în masă a populaţiei!),
– ce automobil „s-ar potrivi mai bine stilului tău” (sau familiei tale),
– ce pantofi şi genţi, bijuterii şi accesorii, farduri şi truse de machiat să-ţi achiziţionezi,
– ce este la modă anul acesta şi ce ţoale se mai poartă-n lumea largă,
– ce medicamente să cumperi şi cum se numesc farmaciile care le vînd cel mai ieftin („Farmacia inimii, Catenaaaa!...”),
– cu ce alifii şi creme să-ţi dai pe corp „ca să-ţi protejezi pielea de agresiunea factorilor de mediu”,
– ce vaccinuri să faci tu şi copii tăi „pentru a vă apăra de boli”,
– de unde să cumperi seminţe modificate genetic „ca să obţii producţii mari la hectar” (de la ​Monsanto, desigur!),
– cu ce chimicale letale şi otrăvuri să stropeşti solul, recoltele şi pomii fructiferi „ca să scapi de dăunători”, etc, etc, etc.
    Cică „du-te, bă, de-aici, că nu te cred! Unde ai văzut tu sclavie-n România?...”. Păi tocmai asta e, că unii sînt atît de adormiţi, de anesteziaţi sau de programaţi mintal de către societate şi mai ales de mass-media corporatistă, încît se-aşteaptă să vadă pe stradă oameni cu cătuşe la mîini şi lanţuri la picioare, exact ca-n filme, însă nu-şi dau seama că sclavia-n care sîntem forţaţi să trăim astăzi este mult mai perfidă, deoarece are gratii invizibile pe care mulţi zombişori de pe la noi (şi de pe aiurea) n-au cum să le observe. Şi cu-atît mai puţin să le intuiască! Da, pentru că aceste gratii, lanţuri şi cătuşe nu sînt de ordin fizic, aşa cum s-ar aştepta bizonul majoritar să vadă (adică să le pipăie, să se lovească de ele sau să-l împiedice la mers), ci aparţin psihicului uman. Cine a primit scrisoarea cu titlul ​„Ecouri şi reverberaţii – partea 2, expediată vouă pe 11 martie 2013, înţelege ce-am vrut să spun aici. Cine nu (mă refer la noii destinatari racolaţi ulterior), îi rog frumos să mai aştepte niţel, fiindcă e pe ţeavă...
Spălarea sistematică a creierului
prin metoda picăturii chinezeşti
    Bun, dar să revenim la oile noastre, adică la ceea ce spune diplomatul rus.
---------------------------------------------

Oleg Malginov: Aţi observat că-n ţara Dvs mulţi experţi spun că acum „sînteţi o ţară care se află pe linia frontului”? Aţi auzit acest lucru?

Balazs Barabas: Da, bineînţeles.

Oleg Malginov: Ce înseamnă „linia frontului”? Aceste structuri care-au fost importate şi-n România la fel de bine, sînt implantate în creierul populaţiei. Ce înseamnă linia frontului? Înseamnă că sînteţi pe front şi vă pregătiţi de război, nu-i aşa? Păi, atunci eu cum ar trebui să reacţionez? Dar, dacă trecem de la un expert la altul, dacă ne referim la „linii ale frontului” şi-alte lucruri de genul acesta, toate duc spre o slăbire a fundaţiilor constructive de găsire a soluţiilor la problemele prezente, prin metode diplomatice bazate pe dialog şi compromis.

Balazs Barabas: Există de asemenea ideea şi opinia unor analişti, că Rusia doreşte să-şi impună influenţa, n-aş spune „să cucerească”, dar să impună influenţa la gurile Dunării, pentru că este o zonă strategică. Cum comentaţi aceste afirmaţii?

Oleg Malginov: Ce vreţi să spuneţi prin „influenţă”? În cazul că ne-ntrebaţi dacă sîntem interesaţi s-avem relaţii bune cu România, cu Ucraina, cu Moldova, astfel încît Dunărea să devină un fluviu accesibil pentru economie, pentru comerţ regional, pentru turism, pentru contacte umanitare, da, despre o astfel de influenţă putem vorbi. Dacă ne referim la influenţa în termeni militari, nu. Un categoric „Nu!”. Dar dacă Dvs vă referiţi că noi nu ştim unde se află Dunărea şi că aceasta ar putea reprezenta o oportunitate pentru comerţul rusesc, pentru regiunile ruseşti şi pentru poporul rus, atunci da, sîntem interesaţi şi-am vrea să dezvoltăm acest gen de cooperare.

Balazs Barabas: Dacă tot aţi menţionat Moldova, au fost alegeri acolo anul trecut şi se pare că forţele pro europene au cîştigat aceste alegeri, însă acum se pare că ţara se-ntoarce mai curînd spre Rusia. Încurajează cumva Rusia aceste eforturi ale politicienilor din Moldova să se-ndrepte spre Rusia?

Oleg Malginov: Se putea să nu fie Rusia acuzată ca fiind singurul „băiat rău” din această lume?

Balazs Barabas: Eu n-am spus „băiat rău”!

Oleg Malginov: Este bine dacă Moldova o să privească spre toţi vecinii săi cu scopul de-a avea legături de cooperare. Dacă ne întoarcem la chestiunea despre asocierea la Uniunea Europeană şi anumite obligaţii ale Moldovei ca ţară existentă în zona economică a statelor CSI, da, sînt contradicţii, bineînţeles şi vor fi anumite consecinţe. Am discutat şi sper că se-nţelege la Chişinău că pot apărea aceste dificultăţi. Dar în Moldova au avut loc alegeri şi ţine de partidele din Parlament să ia decizii. Să-i lăsăm să lucreze, să-şi aleagă guvernul, să adopte programul de guvernare, să spună cum se vor raporta la relaţia cu Federaţia Rusă, cu România, cu Ucraina, cu Uniunea Europeană, să spună „propunem asta, asta şi cu asta pentru a ne rezolva problemele interne” – fiindcă ei au foarte multe probleme interne, inclusiv cea a Transnistriei –, deci să-i lăsăm să facă aceste lucruri şi să nu-ncercăm noi să rezolvăm probleme care nu ţin de noi.


Balazs Barabas: Cum funcţionează-n momentul de faţă economia Rusiei?, pentru c-a fost afectată de sancţiunile economice şi scăderea preţului petrolului. Cum reuşeşte să facă faţă ţara Dvs acestei situaţii?

Oleg Malginov: Rusia reuşeşte să facă faţă. Aşa este, preţul petrolului afectează economia – şi chiar trebuie s-o facă. De asemenea, mai există şi discrepanţele structurale ale economiei ruse, care şi ele reprezintă un alt motiv al situaţiei actuale, situaţie pe care haideţi s-o numim „criză”! Iar peste ele s-au mai adăugat şi sancţiunile. De la bun început am spus că sancţiunile sînt instrumente folosite de alte ţări cu scopul de-a influenţa poziţia Federaţiei Ruse. Vor pune populaţia într-o situaţie dificilă, iar sancţiunile sînt pentru a face viaţa populaţiei şi mai grea. Trebuie s-o spunem deschis şi cinstit. Dacă-i o pedeapsă, atunci este o pedeapsă pentru populaţie.
---------------------------------------------
    Tactica pe care-o aplică păpuşarii în această privinţă este să scadă preţul barilului de petrol astfel încît să-ncerce să destabilizeze cît mai mult economia Rusiei, s-o facă să se prăbuşească. Se ştie că o foarte mare parte din banii aduşi la bugetul de stat al acestei ţări provin din exportul de petrol şi mai ales din cel de gaze natuarale, însă cum şi preţul gazelor este-n scădere (fiind complet dependent de cel al petrolului), atunci este cît se poate de clar că economia rusă n-o duce bine deloc, în 2014 înregistrînd un deficit bugetar enorm.
    Ce-nseamnă asta şi unde se ţinteşte, de fapt? Dacă scazi bugetul înseamnă că Statul nu va mai avea bani cu care să plătescă salariile şi pensiile, lucru care-ar nemulţumi populaţia şi-ar face ca oamenii să iasă-n stradă la tot felul de demonstraţii mai întîi paşnice, dar care ulterior ar putea căpăta şi-o nuanţă de violenţă la adresa guvernului, taman ca-n Ucraina. Pe aceste lucruri mizează păpuşarii, dorind să-ngenucheze Rusia pentru a pune gheara pe bogăţiile ei care, între noi fie vorba, sînt de-a dreptul URIAŞE. Asta pentru că cele 100 şi ceva de familii ale Cabalei care conduc astăzi omenirea din umbră nu se mulţumesc cu cît au agonisit de-a lungul mileniilor, dorind s-acapareze şi mai mult, deşi-n clipa de faţă ele deţin peste 60% din bogăţiile lumii.
    Ei bine, către aşa ceva se tinde prin instaurarea Noii Ordini Mondiale despre care pomenea tătuca Bush la-nceputul anilor '90 pe sticla TV. Cele 100 de familii din vîrful piramidei Illuminati o s-ajungă să deţină 99% din bogăţiile acestei planete, iar noi, restul populaţiei (cele 7,3 miliarde de muritori de foame), s-avem doar 1% şi să lucrăm ca sclavii pe plantaţiile de bumbac pentru un colţ de pîine şi-o cană cu apă, la fel ca negrii din sudul Statelor Unite în secolele 18 şi 19. Cu bici, cu lagăre de concentrare, cu camere de luat vederi din zece-n zece metri, cu microcipuri implantate-n corp, cu raţie de mîncare, cu forţe de ordine echipate cu tot ce trebuie astfel încît să-i „liniştească” imediat pe cei care încearcă să se răscoale împotriva sistemului asupritor.
    Mai mult ca sigur că acum, la citirea acestor rînduri, unii dintre voi o să zîmbiţi a neîncredere (Fugi, bă, de-aici cu poveştile tale!), dar ia să puneţi mîna să citiţi romanele O mie nouă sute optzeci şi patru al lui George Orwell şi Minunata lume nouă a lui Aldous Huxley, să vedeţi atunci cum o să vă dispară imediat zîmbetul de pe buze, mai ales cînd o să vă daţi seama că foarte multe dintre „scenariile SF” povestite-n acele cărţi prin anii 1949, respectiv 1932, au fost puse deja-n practică de elita masonică. Totul în vederea înrobirii speciei umane!
    Odată Rusia îngenuncheată, celelalte ţări vor fi foarte uşor de cucerit, iar China nu poate face faţă singură. Uitaţi-vă la România cît de repede au pus-o pe butuci în 25 de ani de zile. Mai corect spus, în ultimii 10, cînd preşedinte a fost Traian Mondialu', deoarece-n timpul său au avut loc cele mai mari abuzuri şi fărădelegi.
---------------------------------------------

Oleg Malginov: Dar a arătat şi faptul că este nevoie de-o nouă concepţie a dezvoltării economice, trebuie diversificată, inclusiv mai multe produse fabricate în Federaţia Rusă. În ultimii 20 de ani a fost mai uşor să importăm decît să producem. Acum, oamenii vor trebuie să-nveţe din nou cum să fabrice, cum să producă. Acest lucru va dura, poate, doi-trei ani. Unii oficiali din Occident cred că-n doi-trei ani Federaţia Rusă se va prăbuşi. Acest lucru nu se va-ntîmpla.
    E adevărat însă că sancţiunile vor avea efecte negative pe termen lung, şi nu numai pentru Federaţia Rusă. Are efecte negative asupra încrederii în sistemul economic şi financiar internaţional. Va naşte dubii dacă consensul de la Washington şi instrumentele create de el vor reprezenta singurele fundamente posibile pentru comerţul şi sistemul financiar internaţional. Sînt experţi, nu doar la noi în ţară dar şi-n alte ţări, care consideră că poate avea loc diversificarea pieţelor financiare şi folosirea altor monede de schimb ca valute internaţionale (n.t. – aici se referă cît se poate de clar la parteneriatul economic şi piaţa schimburilor comerciale care s-au creat la nivelul BRICS, adică între Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, ţări care nu folosesc dolarul american ca monedă de schimb între ele tocmai ca să le dea peste bot gangsterilor cu gulere albe – a se citi „bancherilor occidentali”). Deci, cred că efectele acestor sancţiuni pot avea ca rezultat o criză, dar nu i-aş zice „criză”, ci aş spune „consecinţe negative pentru întregul sistem existent”.
    Repet, în viitor, atît sistemul de securitate cît şi sistemul financiar trebuie rediscutate şi stabilite din nou, ca să nu devenim ostaticii unor decizii luate într-o capitală sau două (n.t. – aluzie la Washington, Londra şi Tel Aviv). Uitaţi-vă ce s-a întîmplat în Cuba: 50 de ani de sancţiuni. Spuneţi-mi ce rezultate au adus? Care-au fost rezultatele sancţiunilor?

Balazs Barabas: Dar putem lua ca exemplu Iranul, care-a fost la fel afectat de sancţiuni şi-au ajuns la negocieri.

Oleg Malginov: Aceasta-i o chestiune de interpretare, este chestiunea unei alegeri: fie diplomaţie, fie sancţiuni ca un instrument de... aş spune „relaţii nu foarte prieteneşti”. Sancţiunile nu servesc... nu rezolvă problemele. Cîteodată fac situaţia şi mai complicată. Şi n-aş recomanda folosirea sancţiunilor ca instrument de politică externă sau să spunem „ca principal instrument de politică externă”. În orice caz, fără discuţii, fără căutarea intereselor comune şi-a soluţiilor acceptabile pentru ambele părţi nu va exista progres. Iar pacea nu va fi consolidată, pacea nu va fi sigură.

Balazs Barabas: Dar credeţi că-n afară de sancţiuni există altă posibilitate pentru puterile occidentale să-şi impună punctul de vedere în negocieri?

Oleg Malginov: Nu ştiu care-ar fi sensul sau cum aţi defini Dvs cuvîntul „a impune”. Eu nu sînt un vorbitor de limba engleză, însă pentru mine cuvîntul „a impune” înseamnă a-i suci mîinile cuiva şi a-l face s-accepte ceva silit sau nesilit. Important nu este a impune, important este ca oamenii din Ucraina, din Kiev, din Doneţk, din Lugansk să se-aşeze la masa tratativelor şi să discute cum vor trăi împreună după terminarea luptelor. Nu va fi uşor. Deciziile nu vor fi uşoare pentru că s-a vărsat sînge. Ei trebuie s-ajungă la un acord, trebuie să discute toate aceste probleme. Important e ca ţările occidentale să nu impună, ci să ajute. Problema Rusiei nu este să impună, ci să ajute! Acesta este rolul diplomaţiei, că cei care sînt în conflict trebuie s-ajungă la un acord asupra modului cum vor trăi. Şi trebuie să fie sprijiniţi în asta. Nu să se împiedice aceste discuţii şi compromisuri dificile, ci să fie sprijiniţi, să fie asistaţi. E foarte delicat. Nu poţi folosi arme ca să sprijini pacea.
Cipru + Rusia = LOVE (cel puţin momentan...)

Balazs Barabas: Ciprul şi-a arătat deschiderea spre oferirea teritoriului său pentru baze militare ruse. Este Rusia interesată de această ofertă?

Oleg Malginov: Am citit cîte ceva în presa locală dar nu sînt în poziţia de-a comenta acest lucru. Ceea ce pot să spun este că sîntem gata să cooperăm, în toate domeniile şi cu toate ţările. Dacă sîntem trataţi pe poziţie de egalitate, dacă avem aceleaşi drepturi şi obligaţii ca alţi parteneri de cooperare, atunci da. Acesta este ţelul nostru şi sîntem deschişi la orice soluţii, inclusiv la realizarea unui spaţiu economic comun de la Oceanul Atlantic la Oceanul Pacific. Ideea aceasta a fost formulată în general, ea se află încă în fază incipientă, dar mai putem lucra asupra ei.
    Sîntem deschişi să discutăm cum putem reconfirma principiile securităţii internaţionale şi s-adăugăm garanţii suplimentare, astfel încît ele să fie egale pentru fiecare membru al comunităţii internaţionale. Aşadar, noi sîntem deschişi şi-o spunem permanent, însă nu toţi sînt gata s-asculte ce spunem. Problema nu este lipsa ideilor, problema este că pe Terra unii oameni sînt surzi şi orbi şi nu comunică bine, lucru care trebuie schimbat. Adică situaţia trebuie schimbată. Trebuie să-nvăţăm să vorbim unul cu celălalt ca parteneri egali şi să-ncepem aceste discuţii.
---------------------------------------------
    Iată o altă referire cît se poate de clară la faptul că SUA şi NATO (cei din spatele lor, de fapt) se fac că nu-nţeleg propunerile de pace ale Moscovei, dorind cu orice preţ să declanşeze al treilea război mondial, aceasta fiind singura soluţie pe care păpuşarii o văd posibilă ca ieşire din criza pe care tot ei au creat-o de-a lungul anilor.
    Atenţie, cînd spun „criză”, nu mă refer doar la criza politico-militară din Ucraina (cu toate că şi ea este foarte importantă-n clipa de faţă, mai ales pentru noi, românii), ci mă gîndesc în mod special la crizele economică, financiară, bancară şi bursieră la scară planetară. Toate acestea patru se vor prăbuşi pînă la urmă deoarece au fost umflate-n mod artificial, creîndu-se aşa-numitele „bule speculative”. Cînd aceste bule speculative vor exploda şi vor scoate la iveală întreaga minciună (c-au fost tipăriţi sute de mii de miliarde de dolari – bani fără valoare REALĂ! – pentru a acoperi găurile imense din economia americană, că acţiunile firmelor au fost supraevaluate, că bursele au fost umflate cu pompa ca să cîştige alde Illuminati bani cu nemiluita), se va crea un mare haos pe pieţele internaţionale. Va fi CEA MAI MARE CRIZĂ PE CARE-A AVUT-O OMENIREA VREODATĂ, cu mult mai mare decît criza economică din 1929 sau cea din 2008, pentru că prăbuşirea celor patru pieţe (economică, financiară, bancară şi bursieră) se vor suprapune una peste alta, mărind intensitatea acestui fenomen.
    Şi după cum evoluează lucrurile, sînt şanse foarte mari ca evenimentul cu pricina să aibă loc în decursul anului 2015. El ar fi trebuit să se-ntîmple încă din a doua jumătate a anului trecut, însă agonia a fost prelungită din varii motive, unele ştiute, altele doar bănuite.
---------------------------------------------


Balazs Barabas: De ce credeţi că sînt parteneri care-n mod intenţionat nu ascultă ce spune Rusia?

Oleg Malginov: Eu nu cred, spun doar că aceasta-i situaţia. Am presupunerile mele dar... poate greşesc, şi sper să greşesc. Voi fi foarte fericit dacă se dovedeşte c-am greşit.

---------------------------------------------
    După cum vă promiteam în introducere, iată acum şi interviul video cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti difuzat în cadrul emisiunii „Paşaport diplomatic” din 14 februarie 2015. Pentru a putea citi subtitrarea vă recomand să măriţi imaginea pe tot ecranul şi, dacă configuraţia PC-ului permite acest lucru, să schimbaţi afişarea pe rezoluţia de 720 de pixeli, că se vede mai bine scrisul. Atenţie, mă refer la rezoluţia filmului, nu a monitorului, pentru c-apoi cine ştie ce naiba mai înţeleg unii destinatari, fiindcă am şi d-ăştia!...
---------------------------------------------


sursa: Digi24.ro


PS: Nu vă grăbiţi să vă bucuraţi că gata, va fi pace-n Ucraina în urma negocierilor de la Minsk, deoarece situaţia nu este deloc roză, aşa cum încearca d-l Oleg Malginov să ne liniştească pe 14 februarie. Şi-asta atenţie, nu din cauza Rusiei, ci-a Statelor Unite şi NATO, care ţin morţiş să se joace cu focul! Tot săptămîna trecută Vladimir Putin ieşea la rampă şi afirma-n mod public, s-audă toată lumea, că Ucraina se pregăteşte pe-ascuns de război şi că are informaţii sigure de la serviciile secrete ruse cum că-n această ţară „a fost livrat deja armament letal”.
    Ca o confirmare la ceea ce afirmă Putin, un român care se-ntorcea săptămîna trecută din Ungaria spunea c-a văzut pe străzile din oraşele maghiare o grămadă de militari americani, peste tot în jurul său auzind cum se vorbeşte foarte des în limba engleză, de parc-ar fi fost la Washington. Iar în afară de el, există şi-alţi oameni care povestesc cum au văzut că pe la graniţa vestică a României intră-n ţară coloane întregi de trenuri de marfă ce vin din Ungaria şi care transportă pe platformele lor tancuri. Sigur că acele tancuri sînt acoperite cu prelate, însă nu trebuie să fii militar de carieră ca să-ţi dai seama ce se-ascunde, de fapt, sub acel material de camuflaj.
    Ia ghiciţi de ce nu vi se spun toate aceste informaţii la TV şi nicăieri altundeva în presa oficială?... Poftim un exemplu de titlu, ca să vedeţi şi voi cum sînt manipulate ştirile în cadrul mass-mediei corporatiste (Mediafax). Cică „Statele Unite intenţionează să staţioneze aproximativ 150 de tancuri şi vehicule blindate în Europa – în România, Polonia sau ţările baltice – pînă la sfîrşitul lui 2015, care vor fi utilizate în cadrul antrenamentelor forţelor americane în regiune – informează Mediafax”. Cam cît de naiv trebuie să fii ca să crezi că acele tancuri vor fi aduse-n ţara noastră pentru „antrenamente militare” şi nu pentru „a apăra Ucraina de trupele ruseşti invadatoare”?
    Şi unde s-au găsit ăştia să le trimită, tocmai în România şi Polonia! Treaba cu „trimisul în ţările baltice” e mai mult de vrăjeală, ca să nu bată prea tare la ochi şi să se prindă telespectatorii mioritici (cu toate că şi balticii sînt la fel de papagali ca noi în privinţa NATO şi m-aştept la orice reacţie pro înarmare din partea lor), însă mai mult ca sigur că majoritatea tancurilor o să fie expediate-n România prin intermediul şmecheriei cu trenurile de marfă venite de-afară, adică-n acele ţări despre care vă povesteam în cadrul scrisorii că-s cei mai fideli căţei ai organizaţiei nord-atlantice, lătrînd la Putin ori de cîte ori li se ordonă de la Washington. În acest sens, vezi cazul de anul trecut al lui Traian Băsescu precum şi actualele declaraţii pro NATO, pro americane şi anti-ruseşti ale tovarăşului Klaus Iohannis, care nu este decît o altă marionetă a păpuşarilor, un „Traian Băsescu 2” îndopat cu steroizi. Timpul va dovedi dac-am avut sau nu dreptate prin ceea ce-am afirmat aici.
    După cum vedeţi, „americanoizii” (adică acei indivizi de origine evreiască ce conduc SUA din umbră) nu se lasă intimidaţi de declaraţiile şi dorinţa de pace a Rusiei. Din contră, ţin morţiş s-alimenteze cu armament acest conflict zonal din estul Europei şi să aţîţe ursul siberian fiindcă cine ştie, poate-poate vor reuşi mai apoi să extindă războiul la nivel planetar.

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică astăzi, 25 februarie 2015 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails