miercuri, 1 ianuarie 2014

Tocană cu ciolan

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 28 iulie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Tocană cu ciolan
(din ciclul: „Reţete culinare post-decembriste”)

sursa: Realitatea.punct.net
data: 8 februarie 2012
ora: 12:24

http://i.imgur.com/zVyBofw.jpg
    Ingrediente: Un popor mare, necopt, fără miez;
Mult ciolan;
Trei-patru partide mari şi cîteva mai mici de diverse culori;
O blondă de Pleşcoi;
Un vîrf de boc;
O legătură mare de servicii secrete cu urechi fine;
O curte constituţională moale şi bine frăgezită;
Cîteva cozi de procurori;
Două-trei sindicate stafidite;

    Condimente:
Apă de ploaie;
Praf în ochi;
Gargară măcinată;
Zeamă de baliverne;
Tupeu jegos vărsat;

    Mod de preparare:
    Se taie poporul în două părţi, una bună şi una rea. Apoi fiecare bucată se taie în două, una bună, una rea, şi tot aşa pînă se formează bucăţele mici ce pot fi mîncate dintr-o înghiţitură.
    Se separă apoi bugetarii de nebugetari, medicii de pacienţi, profesorii de studenţi, copii de părinţi, graşii de slabi şi se lasă la decantat pînă se ridică la suprafaţă uscăturile. Acestea se culeg cu atenţie şi se pun deoparte într-un recipient călduţ. Din restul se taie 25%, se scoate vlaga şi se pune la foc mic, cu zeama de baliverne şi cu praf în ochi, să nu se prindă. Se acoperă cu un capac mare, ca să nu răsufle, şi din cînd în cînd se stinge cu puţină apă de ploaie.
    Separat, se ia un partid portocaliu şi se întoarce de pe stînga pe dreapta. Apoi se împănează pe toate părţile cu bucăţele tăiate din celelalte partide. Se presară deasupra uscături, iar peste se pune vîrful de boc şi ​blonda de Pleşcoi cu ciolanul în gură şi se lasă la dospit.
    Celelalte partide se toacă mărunt împreună cu sindicatele şi se învelesc cu servicii secrete. Apoi se freacă bine cu cozile de procurori, se trag în ţeapă şi se păstrează la răcoare. Din cînd în cînd se gustă şi se reevaluează. Se aşează partidele într-un parlament din teflon cu mînere. Cel portocaliu se pune cu grijă în mijloc. Pe lîngă el se mai presară două trei partide mici şi bine frăgezite. Restul de partide se presară după gust. Se dă totul prin curtea constituţională şi se înveleşte cu gargară măcinată.
    Se aşează acest conţinut peste poporul care-a fost foarte bine aburit în prealabil şi se dă la copt. Din cînd în cînd se strînge caimacul de la suprafaţă cu care se unge bine blonda de Pleşcoi şi secăturile de deasupra, iar peste restul se toarnă zeamă de baliverne cu tupeul jegos vărsat.

   Se serveşte rece, pe stomacul gol, în piaţă. În caz de probleme digestive, sunaţi la 112.


sursa: Realitatea.net

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 28 iulie 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails