duminică, 23 martie 2014

Enigme ale planetei Marte

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 12 iulie 2013 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Enigme ale planetei Marte
(din ciclul: „Trei secrete ale americanilor” – partea 3)

    Cu observaţia că la final veţi găsi două linkuri de unde puteţi descărca fişierul .pps original, urmînd ca apoi să-l asamblaţi şi să obţineţi astfel prezentarea PowerPoint cu imagini, sunet şi tot ce trebuie.

http://i.imgur.com/0vC7kxd.jpg
Gheaţă acumulată pe fundul unui crater marţian. De asemenea,
se pot observa urme persistente de zăpadă pe culmile şi marginea craterului.

http://i.imgur.com/Nb1G5ES.jpg
În unele locuri din cadrul acestei fotografii NASA a şters ceva, probabil existenţa unor structuri artificiale,
cîteva dintre ele fiind de-a dreptul uriaşe. Ca idee, 1 pixel reprezintă 1 km, iar poza are 750 x 540 de pixeli.

http://i.imgur.com/zqN9Lqi.jpg
Sol marţian cu tot felul de roci, dintre care două seamănă foarte bine cu craniile unor animale

http://i.imgur.com/TsWQMza.jpg
Creste de formă rectangulară care duc cu gîndul la vechile aşezări incaşe de pe Terra

http://i.imgur.com/suIxRfh.jpg
Peisaj marţian cu dealuri sub formă tubulară ce conţin terase

http://i.imgur.com/3hD22j8.jpg
Detaliu al unei astfel de forme tubulare, zona mai întunecată părînd a fi vegetaţie

    Gheaţă acumulată pe fundul unui crater, roci care seamănă izbitor de mult cu craniile unor animale, lacuri şi păduri, sisteme de canale şi conducte, tuburi care pătrund în subteran, diverse forme verticale de viaţă ale căror umbre se proiectează pe sol etc. Mai multe amănunte cu privire la aceste anomalii existente pe planeta Marte puteţi găsi în fişierul PowerPoint din ataşamentele alăturate: (partea 1/2.rar şi partea 2/2.rar).
    De asemnea, înainte de dezarhivare, pentru liniştea domniilor-voastre, puteţi să scanaţi cele două fişiere cu ce antivirus doriţi sau aveţi la îndemînă (lucru chiar recomandat, mai ales atunci cînd daţi jos fişiere arhivate sau tot felul de executabile de pe situri suspecte), să nu ziceţi apoi că vin şi vă infectez calculatorul cu cine ştie ce „viermi” şi „cai troieni”. Cel puţin, cînd le-am urcat acolo erau curate ca lacrima!


PS: Cu scuzele de rigoare, dar aici n-am avut încotro, aşa c-a trebuit să sparg fişierul pps în două şi să-l arhivez pe volume, deoarece situl care oferă acest serviciu de găzduire permanentă nu acceptă fişiere mai mari de 5 MB (mă rog, acceptă el şi-astfel de lucruri mai greu digerabile, dar pentru asta îţi cere bani).
    Descărcaţi cele două volume cu extensia .rar şi puneţi-le-n acelaşi dosar (sau direct pe desktop – esenţial este să fie amîndouă-n acelaşi loc înaintea dezarhivării), apoi dezarhivaţi-le şi veţi obţine fişierul PowerPoint.

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 12 iulie 2013 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails