marți, 29 aprilie 2014

Stii ce este „coltanul” şi unde se foloseşte el?

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 6 iunie 2013 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Ştii ce este „coltanul” şi unde se foloseşte el?

    Dar mai ales ştii cîte sute de mii de oameni sînt omorîţi anual din cauza lui?
   Oare de ce elita masonică nu difuzează aceste informaţii în mass-media oficială? Vorba lui Bob Marley, care apare sub formă de citat la sfîrşitul acestei prezentări ilustrate: „Vor continua să existe războaie atîta timp cît culoarea pielii va continua să fie mai importantă decît culoarea ochilor.”
   Cu observaţia că la final veţi găsi două linkuri de unde puteţi descărca fişierul pps original, urmînd ca apoi să-l asamblaţi şi să obţineţi astfel prezentarea PowerPoint cu imagini, text şi tot ce trebuie.


    De la telefoane mobile pînă la circuite electronice pentru calculatoare, de la televizoare cu ecran plat pînă la fibră optică, de la banalele baterii de lanternă pînă la aparatură electronică de ultimă generaţie, de la acumulatoare pentru gadgeturi pînă la sateliţi artificiali, de la MP3 player-e pînă la arme teleghidate, de la camere de filmat şi jocuri video pînă la apartură medicală, toate acestea într-un singur cuvînt – COLTANUL, acest aliaj miraculos (COLumbită + TANtal) care-a fost descoperit la sfîrşitul anilor '80 şi pentru care se produc atîtea crime pe plan mondial, principalul deţinător de coltan (Republica Democrată Congo – 80% din producţia mondială) fiind printre cele mai sărace ţări din lume.


    Puteţi descoperi de ce anume este menţinută această ţară-n sărăcie şi într-o permanentă stare de război civil accesînd fişierul PowerPoint din ataşamentele alăturate: (partea 1/2.rar şi partea 2/2.rar).
    De asemnea, înainte de dezarhivare, pentru liniştea domniilor-voastre, puteţi să scanaţi cele două fişiere cu ce antivirus doriţi sau aveţi la îndemînă (lucru chiar recomandat, mai ales atunci cînd daţi jos fişiere arhivate sau tot felul de executabile de pe situri suspecte), să nu ziceţi apoi că vin şi vă infectez calculatorul cu cine ştie ce „viermi” şi „cai troieni”. Cel puţin, cînd le-am urcat acolo erau curate ca lacrima!


PS: Cu scuzele de rigoare, dar aici n-am avut încotro, aşa c-a trebuit să sparg fişierul pps în două şi să-l arhivez pe volume, deoarece situl care oferă acest serviciu de găzduire permanentă nu acceptă fişiere mai mari de 5 MB (mă rog, acceptă el şi-astfel de lucruri mai greu digerabile, dar pentru asta îţi cere bani).
    Descărcaţi cele două volume cu extensia .rar şi puneţi-le-n acelaşi dosar (sau direct pe desktop – esenţial este să fie amîndouă-n acelaşi loc înaintea dezarhivării), apoi dezarhivaţi-le şi veţi obţine fişierul PowerPoint.

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 6 iunie 2013 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails