sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Cind eroii stau la coadă

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică astăzi, 8 noiembrie 2014 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

    Iniţial nu voiam s-ating deloc acest subiect murdar al alegerilor prezidenţiale din România anului 2014, fiind complet scîrbit de clasa politică de la noi (de absolut toate partidele, indiferent de culoarea sau doctrina lor electorală), însă văd cum treptat oamenii dau semne c-ar începe să se trezească din adormire – oare chiar aşa să fie?! – şi opinia publică să ia cît de cît atitudine. Deduc acest lucru din ceea ce primesc pe mail de la unii colegi mai harnici, pentru că la tembelizor nu mă mai uit din perioada liceului iar ştilire la radio nu le mai ascult de peste trei luni de zile.
    De fapt, acesta-i motivul pentru care nu m-am mai dus la vot încă din toamna lui 2008, deoarece mi-am dat seama că n-are nici un rost. Toate manevrele, aranjamentele şi jocurile electorale sînt făcute dinainte iar alegerile-s doar de faţadă, fiindcă-n realitate vor ieşi cîştigători tot cei care fuseseră deja numiţi în secret de către guvernul aflat în umbră, spre a duce la îndeplinire cu mult zel şi inconştienţă planul criminal al Cabalei. De-aia o ducem noi aşa de bine din '89 încoace, de cînd l-au împuşcat ăia pe Ceauşescu.


Cînd eroii stau la coadă
(din ciclul: „Părerea unui jurnalist”)

autor: Lucian Mîndruţă
data: 2 noiembrie 2014
(de ziua alegerilor, cum ar veni)

     Dragă domnule premier, domnule ministru de externe, stimaţi membri ai guvernului,
    Aş vrea să v-arăt cea mai importantă imagine de la alegerile de azi: coada românilor din străinatate la vot. Sigur, pentru că n-apare mecla voastră nicăieri în cadru, s-ar putea ca această poză să vi se pară că nu-i aşa de importantă. Cu toate astea, daţi-mi voie să vă explic de ce totuşi este:
    Nici unul dintre oamenii ăştia nu stă să vă voteze pe voi. Băi, voi înţelegeţi? Absolut nici unul. Pentru că nici un român în toate minţile nu se aşează la coadă ştiind că are de stat 4 ore, ca să vă dea voie să conduceţi în continuare. Voi, care împreună cu restul găştii penale pe care ne-am deprins a o numi „clasa politică” sînteţi, între altele, motivul pentru care oamenii ăştia sînt acolo. Şi nu acasă.

http://i.imgur.com/DBL2omR.jpg
Români în faţa unei ambasade din străinătate
stînd la coadă cîte 4-5 ore pentru a putea vota

    Mai mult decît atît, nu doar că ăştia nu vă votează. Vă şi urăsc. Vă urăsc pentru motivul cel mai simplu din lume: pentru că încercaţi acum să le confiscaţi şi ce le-a mai rămas din Românie. Să le luaţi de sub nas nu doar şansa de-a îndrepta lucrurile aici, ci şi mica plăcere de Crăciun şi Paşte de-a se întoarce într-o ţară totuşi liberă, chiar dacă săracă. Pentru că, din păcate, a trebuit să-i exportăm pe cei mai buni, pentru ca părinţii şi copiii lor să aibă ce mînca aici.
    Şi ştiţi de ce? Exact, e simplu de tot: pentru că-n sistemul pe care l-aţi creat, al capitalismului de cumetrie al finilor şi verilor, al şpăgilor şi sinecurilor, oamenii buni, normali, liberi şi decenţi nu mai au ce căuta. Voi i-aţi gonit. Şi acum vreţi să-ncuiaţi uşa bine. Nu merge. Nu vă puneţi cu ei. Să nu vină de Crăciun şi s-o spargă!

sursa: blogul lui Lucian Mîndruţă

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică astăzi, 8 noiembrie 2014 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails