duminică, 29 decembrie 2013

Ride iarăşi „Primăvara”/ Peste cîmpuri, peste plai...

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 1 mai 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Rîde iarăşi „Primăvara”/ Peste cîmpuri, peste plai...
(din ciclul: „Moşul cu granulele/ Fata cu pilulele”)

    Rîîîî-de iarăşi Primă-vaaaa-ra
    Peste cîm-puuuuri, peste plaaaai...
    Crin şi Ponta umplu ţaaaa-ra
    C-a ve-niiiit Întîi de Maaaai.

    Boc şi Băse s-au u-niiiit
    Şi-ntr-un gînd s-au în-frăţiiit
    Că ei aaaazi sărbă-toreeesc
    1 Maaaaai muncitoreeesc,
    Că ei aaaazi sărbă-toreeesc
    1 Mai mun-ci-to-resc!

    Tra-la-la, la-la-la, la-la-la,
    Tra-la-la-la-la....


    Punem pariu că exact acelaşi lucru o să-l facă şi Victor Ponta diseară, pe sticlă, atunci cînd o s-anunţe aşa-zisul „nou guvern”? Hai să fim serioşi, cine mai are chef să stea ca prostul şi să caşte ochii-n tembelizor, sperînd că dacă politicienii se schimbă-ntre ei şi-l pun la conducere pe unul care n-a mai fost înainte, gata, de mîine o să curgă numai lapte si miere?
    Vă rog să mă scuzaţi, oameni buni, că mi-am permis să fac nişte mici modificări în versurile unui celebru cîntecel tovărăşesc pe care ne puneau ăia să-l cîntăm cînd eram mici, îmbrăcaţi frumos în costume de pionieri şi stînd drepţi în careul organizat în curtea şcolii, în cinstea acestei „măreţe” zile.
    Am simţit nevoia unui astfel de exerciţiu de memorie mai ales pentru cei care încă mai cred că salvarea noastră, a muritorilor de rînd de pe această minunată Planetă Albastră, vine din partea politicienilor ăstora corupţi şi-a guvernelor care ne conduc din umbră, în scopul unor interese foarte obscure.
    Uite, mai bine daţi un clic şi ascultaţi un cîntec vechi de-al lui Mircea Bodolan, ale cărui versuri sînt şi-acum de mare actualitate, după aproape 40 de ani de la lansare:


.............................................
(cîntec trist despre o şi mai tristă realitate contemporană:)
    Schema cu măririle,
    Viaţa cu-amăgirile,
    Banii cu speranţele,
    Plata cu chitanţele.
.............................................

(şi sfîrşit... pe ton sobru, apolitic:)
    Pisica şi şoarecii,
    Ca-ntre ei, tovarăşii,
    Toate-s aşa cum le-am zis,
    Nu-ntrebaţi de ce-s... aşa de... negru de supărare... nu arareori!


    Victor Poanta


    Post-scriptum optimistik:
    Bă, da' ştiţi măcar care-i poanta finală?
    Ei bine, poanta finală este că salvarea noastră NU de la politicienii şi grangurii cei corupţi vine, ci din cu totul ALTĂ PARTE – nici nu bănuiţi de unde. Detalii altă dată, cît de curînd...

   Adăugire ulterioară (datată 30 aprilie 2013):
    Pentru cine-a uitat, anul trecut pe vremea aceasta (în data de 1 mai 2012) Victor Ponta anunţa cu surle şi trîmbiţe că-n seara acelei zile va dezvălui numele membrilor „noului guvern” cu care, chipurile, va scoate ţara la liman. E, uite c-a trecut un an de-atunci, iar România se află-n continuare într-un rahat în care, din păcate, se afundă din ce în ce mai mult.
    Prin urmare, ceea ce vă scriam pe 1 mai 2012 despre ei se confirmă, anume că toţi cei afaţi la putere sînt aceiaşi vechi tovarăşi corupţi purtînd o altă mască, cea a „democraţiei şi libertăţii”.
   Întrebare de baraj: Simţiţi cumva că-n ultimul an de zile în România s-a schimbat ceva în bine? Dacă da, daţi-mi şi mie de ştire.

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 1 mai 2012 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails