vineri, 21 martie 2014

Intrebări cu patru pătrate

Articolul de mai jos a fost primit prin poştă electronică în data de 30 august 2013 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.


Întrebări cu patru pătrate
(din ciclul: „Exemplu elementar de manipulare a minţii”)

    Pentru a-nţelege mai bine modul în care poate fi manipulată mintea umană cu ajutorul mijloacelor mass-media, haideţi să urmărim un mic exemplu grafic de deturnare a gîndirii-n altă direcţie (evident, în cea dorită de autorul acestui fişier PowerPoint vezi ataşamentul).
    Dacă o asemenea problemă elementară de logică matematică poate fi formulată astfel încît să ridice atîtea semne de-ntrebare şi să ne distragă atenţia-n altă parte, vă daţi seama în ce hal putem fi condiţionaţi să gîndim şi să percepem realitatea înconjurătoare de către cei care au interesul să facă acest lucru? (mă refer la deţinătorii marilor corporaţii şi trusturi media internaţionale, ce reuşesc să-i manipuleze într-un mod greu de închipuit pentru un om normal pe bieţii telespectatori care stau în fiecare seară vreme de cîteva ore cu telecomanda-n mînă şi cu ochii pironiţi pe sticla TV, luînd de bună orice ştire sau imagine care le este prezentată prin intermediul acelei cutii magice aflate-n colţul camerei).


PS: Apropo de corporaţiile media internaţionale, observ că iarăşi a-nceput ofensiva mediatică împotriva Siriei, încercînd să aplice aceeaşi tactică pe care-au folosit-o şi-n Irak, cum că „expeţii ONU ai lu' Peşte Prăjit au descoperit în 2003 că această ţară ar ascunde arme de distrugere-n masă şi rachete de croazieră. Nimic mai fals, pentru că aceasta a fost o poveste care pînă la urmă s-a dovedit a fi cusută cu aţă albă.
    Cu aceeaşi aţă albă este cusută acum, în 2013 (la 10 ani distanţă), şi povestea cu Siria, că „experţii ONU ai lu' Peşte Prăjit – alţii sau tot ăia – au descoperit că-n această ţară se folosesc arme chimice pentru distrugerea populaţiei”. Prin urmare, „Siria prezintă un pericol internaţional”. Prin uramre, „trebuie invadată de urgenţă!”. Faţă de scenariul elaborat în 2003, în comunicatele de presă pe care corporaţiile oligarhice le eliberează acum în cele patru zări (timp de 24 de ore pe zi, vreme de 7 zile pe săptărmînă), nu s-a schimbat decît un singur cuvînt – s-au înlocuit „armele biologice” cu „arme chimice, astfel încît să nu se prindă ţopîrlanii de rînd, care cască toată ziua gura, ochii şi urechile la tembelizor. Hai cu tata, să vă văd dacă şi-n 2013 mai reuşiţi să instauraţi iarăşi FRICA în populaţie şi daţi de mîncare reptilienilor!
    Săracii de ei, ăştia din Cabală sînt atît de disperaţi încît ar face orice ca să declanşeze al treilea răzbel mondial (cu concursul Israelului şi-al dinastiei Rotschild, desigur). De fapt, LOR le este frică, deoarece văd cu groază cum întunecaţilor din vîrful piramidei masonice le scad puterile pe zi ce trece, în timp ce numărul oamenilor de pe Terra care se trezesc la realitate devine din ce în ce mai mare. Şi atenţie, asta se-ntîmplă tot pe zi ce trece!

Articolul de mai sus a fost primit prin poştă electronică în data de 30 august 2013 de la un coleg care, la rugămintea mea, şi-a dat acordul să-l public pe acest blog. Dacă doriţi să copiaţi acest material şi să-l urcaţi în altă parte pe Internet sau să-l trimiteţi pur şi simplu pe mail, politeţea vă obligă să specificaţi sursa de provenienţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenţie: Comentariile care conţin violenţă de limbaj vor fi şterse!

Related Posts with Thumbnails